Встановлення столів для гри в настільний теніс, шахи та шашки Брав участь

Доданий
16.05.2018
Номер
1
Спорт

Проект передбачає встановлення сучасних столів для гри в настільний теніс, шахи та шашки в 5-ти локаціях міста .

Автор проєкту
Бюджет
174 225 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Проблема

З радянських часів залишились металеві столи для гри в настільний теніс, ще в 90-их роках минулого століття дані столи були дуже популярні як серед молоді так і серед осіб старшого віку. В даний час ці столи є не придатними для гри в теніс

Настільний теніс – одна з найбільш популярних і доступних розваг сьогодні. Напевно, кожен хоч раз пробував в ньому свої сили.
За стандартний п'ятисетовий матч гравець пробігає в середньому близько 4-7 км. Саме тому навіть така настільна розвага – цілком серйозне кардіонавантаження. В процесі жвавої гри гравець іноді витрачає більше енергії, ніж в баскетболі.

Настільний теніс – це не тільки весело і цікаво. Регулярні заняття мають відразу кілька цілком реальних переваг:
o Зір. Настільний теніс – дуже гарна вправа при короткозорості, далекозорості і в процесі реабілітації після хірургічного втручання. Під час тренувань очі постійно фокусуються на рухомому м'ячі, що краще будь-якої зарядки. Також це хороша профілактика для всіх, хто постійно працює за комп'ютером.
o Реакція. Настільний теніс відмінно розвиває реакцію, концентрацію, спритність, пластику і координацію рухів. Такі тренування є в програмі спортсменів, чия сфера ніяк не пов'язана з тенісом. Наприклад, в програмі боксера Віталія Кличка.
o Кардіо. Активна і рухлива гра зміцнює серцево-судинну систему, а разом з нею – дихальну систему і м'язи ніг. Також пінг-понг підвищує витривалість, сприяє розвитку дрібної моторики, тренує кисті і руки.

Шахи відносяться до того типу ігор, яким починають цікавитись змалечку і , при бажанні, розвиваються до майстрів спорту та чемпіонів світу. При цьому слід пам'ятати що шахи допомагають усім розвивати пам'ять, увагу, зосередженість та формують як розумові так і фізичні здібності. Багато психологічних та соціальних дослідів проводять, спостерігаючи, як людина поводить себе, граючи у шахи. Це дозволяє дослідити ступінь розвитку її інтелекту, широту мислення та далекоглядність у власних діях.

Мета проекту

Встановити столи для гри в настільний теніс , шахи та шашки з метою популяризації здорового способу життя.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обгрунтування

Встановивши тенісні столи та столи для гри в шахи та шашки ми створимо комфортні умови для заняття спортом в житлових мікрорайонах міста Калуш

Для кого цей проект

Використовувати столи для гри в теніс, шахи та шашки зможуть усім мешканці та гості м.Калуш не в залежності від віку, статі, національності та віросповідання. Столи для гри в шахи та шашки будуть доступними для осіб з обмеженими можливостями.

План заходів з реалізації проекту

Замовлення , доставка та встановлення. Термін реалізації 2 місяці з моменту отримання фінансування

Ключові показники оцінки результату проекту:

Очікується залучення осіб віком від 7 до 97 років не в залежності від статі, які зможуть покращити свої фізичні та розумові здібності ігровим методом, використовуючи встановлені столи для гри в теніс та шахи.

Орієнтовна загальна вартість проекту

174225 грн.

Ризики (перешкоди у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Ризики які можна оцінити в даний час: - Гіперінфляція, яка призведе до зменшення обсягів реалізації проекту - Військові дії на території реалізації проекту

Приклади (кейси) схожих рішень

Настільний теніс (пінг-понг) – один із найпопулярніших видів спорту у світі. Встановлення стаціонарного бетонного тенісного столу дозволило організувати здорове дозвілля для школярів СШ №11 м. Івано-Франківськ та прилеглих шкіл, згуртувало дітей, вчителів навколо гри у теніс. Проведення уроків фізичної культури у школі стали більш цікавими та на перервах учні завжди мають змогу провести турніри та позмагатися. Бетонний тенісний стіл змонтовано 23 травня 2016 року на задньому подвір'ї школи.
http://urbanspace.if.ua/uk/projects/586060df0e68474516a1331d

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Управління житлово-комунального господраства міської ради