Спортивно-ігровий майданчик для дітей з особливими потребами На реалізації

Доданий
01.06.2018
Номер
23
Соціальний захист

Спортивно-ігровий майданчик для дітей з особливими потребами буде розташований на території Калуського НВК. Для діток буде встановлен 4 види спеціалізованих гойдалок, 2 каруселі, стіл-пісочниця з кришкою, дві розвивальні конструкції, а також 2 лавочки для відпочинку. Всі елементи будуть цікаві й здоровим дітям.

Автор проєкту
Ірина
Ірина Федоришин
Бюджет
199 994 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Проблема

В місті Калуші немає жодного спортивно-йгрового майданчика для дітей з особливими потребами. Мікрорайон Калуського НВК густонаселений, в закладі навчається найбільша кількість дітей в порівнянні з іншими закладами загальної середньої освіти міста. В школі навчається 22 дітей з особливими освітніми потребами. У зв’язку з реформою освітньої галузі , у ЗЗСО створюються класи з інклюзивним навчанням. У 2017-2018 навчальному році в Калуському НВК засновано один клас з інклюзивним навчанням. На практиці ми побачили, що під час уроків дітки втомлюються і потребують відпочинку, в тому числі на свіжому повітрі. Тому майданчик на території школи допоможе асистенту вчителя переключити увагу дитини, що дасть змогу позитивно вплинути на її емоційний стан. На майданчику матимуть змогу проводити час дітки з особливими потребами з усього міста. Відпочиваючи на майданчику з однолітками вони зможуть швидше і легше адаптуватися до роботи в колективі, знайти друзів, спілкуватись.
Майданчик просто необхідний для соціалізації, розвитку, оздоровлення та звичайно позитивних емоцій діткам з особливими потребами.

Мета проекту

Допомогти дітям з особливими потребами відчувати себе більш комфортно серед здорових людей, відчувати радість та насолоджуватися нею, розвиватись та відчувати, що вони не самі, а є частиною міста, школи та громади, яка їх підтримує.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обгрунтування

Розташувати майданчик на території НВК. Таким чином допомагаючи діткам з особливими потребами відчувати себе частиною всього, що відбувається навколо. Завдяки спеціально виробленим конструкціям, діти будуть впевнено почувати себе на гойдалках та каруселях, активніше спілкуватимуться з однолітками.

Для кого цей проект

Діти з особливими потребами, їх батьки, здорові діти різного віку.

План заходів з реалізації проекту

Для встановлення конструкцій потрібно провести роботу з розчищення (підготовки) території. Після чого відбувається закупівля, доставка та монтаж конструкцій.

Ключові показники оцінки результату проекту:

Підвищення рівня соціалізації та розвитку дітей з особливими потребами. Підвищення рівня толерантності та культури дітей школи та дорослих людей міста. Зміцнення взаємовідносин між громадянами міста.

Орієнтовна загальна вартість проекту

199994

Ризики (перешкоди у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Зріст цін, банкрутство магазину.

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Управління будівництва і розвитку інфраструктури міської ради