ХОТІНСЬКИЙ СКВЕР «РАДІСТЬ» Брав участь

Доданий
29.05.2018
Номер
8
Комунальне господарство

Наявність красивого, затишного місця для відпочинку дорослих та дітей, проведення культурно-масових заходів – запорука комфортного дозвілля. Саме такого місця не вистачає жителям ж/м Хотінь. Проектом передбачено облаштування скверу, зокрема, пропонується встановити лавки, освітлення, невелику сцену для виступів, висадити ялинки, туї, клумби, тенісний стіл, футбольні ворота та воркаут.

Автор проєкту
Бюджет
399 984 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Залізняка, 1, Калуш

Опис

Співавтори

Білан Тарас, Рега Тарас

Проблема

У ж/м Хотінь немає жодного обладнаного місця для проведення дозвілля, окрім клубу. Та й цей заклад не є досить комфортним для проведення великих культурно-масових заходів. Ось уже кілька років традиційні “Хотінські фестини” проводять на вказаній території, “біля хреста”. Тому було б доцільно облаштувати це місце належним чином, зробити його зручним і практичним для проведення дозвілля дорослих та дітей. Жителі, а особливо молодше покоління ж/м Хотінь підтримують ідею встановлення майданчика на вище вказаній території, “біля хреста”. Таким чином, вдасться облаштувати цілий комплекс для відпочинку дітей та дорослих та проведення культурно-масових заходів.

Мета проекту

Облаштувати територію, яка стане улюбленим, безпечним, комфортним місцем для проведення цікавого дозвілля дітей та дорослих.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обгрунтування

Для жителів ж/м Хотінь, а особливо для дітей, дуже актуальним є облаштування відповідним чином саме цієї території. Влітку тут проводять традиційні “Хотінські фестини”, а взимку хотінчани ходять колядувати “до хреста”. Було б чудово посадити поруч з хрестом ялинку, щоб на новорічно-різдв’яні свята приходити сюди усією сім'єю, колядувати, щедрувати, робити сімейні фото на пам'ять. Варто зазначити, що для того, щоб втілити проект Хотінський сквер «Радість” не потрібно надто багато коштів. Роботи з облаштування також не є довготривалими. Результатом ж стане комфортний, багатофункціональний сквер для усіх мешканців та гостей міста. Поруч з хрестом планується посадити красуню-ялинку, збудувати невелику сцену з накриттям, встановити лавки для відпочинку, встановити вуличні ліхтарі, облаштувати клумби. Планується встановити тенісний стіл, футбольні ворота та воркаут . Це дозволить зробити майданчик більш функціональним. Тут зможуть проводити дозвілля підлітки. Втілення в життя цього проекту приноситиме користь усім мешканцям протягом багатьох років, і, безумовно, стане одним із цікавих туристичних об’єктів.

Для кого цей проект

Насамперед – жителі цього житлового масиву. Сквер «Радість» стане улюбленим місцем відпочинку для усіх. Сюди приходитимуть молоді мами з дітками, школярі та старше покоління. Та й зрештою, кожен житель чи гість нашого міста зможе чудово провести час у цьому сквері під час святкових заходів, ярмарків, культурно-масових дійств. Тут збиратимуться парафіяни для проведення традиційних релігійних святкувань.

План заходів з реалізації проекту

1. Провести підготовчі роботи на території (викорчувати кущі, зрізати старі дерева, підрізати сухі гілки) (лютий-березень 2019р.).
2. Встановити вуличні ліхтарі, лавки, сцену, смітники (березень-квітень 2019р.).
3. Посадити ялинку, квіти, туї, магнолію, черемху віргінську, багрянник канадський, Адамове дерево. (березень-квітень 2019р.)
4. Встановити елементи воркауту,футбольні ворота, тенісний стіл (квітень 2019р.)
5. Освятити сквер (травень 2019р.)

Ключові показники оцінки результату проекту:

Житловий масив Хотінь – це приватний сектор. Тут проживає близько трьох тисяч мешканців. Третину з них становлять діти та молодь. Облаштування скверу дозволить зробити цікавим та корисним дозвілля більше ніж тисячі дітей різного віку. Участь у культурно-масових заходах, у виїзній торгівлі та різноманітних ярмарках братиме значна частина підприємців міста. Проведення різноманітних святкувань: релігійних, фестин, фестивалів, ярмарок - зможе зацікавити туристів та розважити гостей міста. Це сприятиме розвитку Калуша як туристичного міста. Облаштування такого скверу у ж/м Хотінь є доцільним та актуальним

Орієнтовна загальна вартість проекту

199 737, 75 грн.

Ризики (перешкоди у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

1. Зростання цін на проведення робіт та закупку матеріалів. 2. Складні погодні умови. 3. Затримка фінансування.

Приклади (кейси) схожих рішень

http://misto-sad.com.ua/about/what-we-do
Місто-сад - це проект, присвячений формуванню в Україні громадянського суспільства шляхом розвитку культури та публічних просторів (реалізовано низку кейсів)

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Управління будівництва і розвитку інфраструктури міської ради