Встановлення сучасного дитячо-спортивного майданчика Веселе дитинство на вулиці Каракая. Брав участь

Доданий
30.10.2017
Номер
13
Комунальне господарство

Проблемою жителів Калуської громади, що проживають по вулиці Каракая 3, 5 та Винниченка 3 є відсутні дитячі та спортивні майданчики у дворах будинків. Більше 46 жителів котрі підписалися, їхні сім’ї, сусіди, а також їхні діти підтримують проект встановлення нових спортивних споруд для занять загальною фізичною підготовкою, використання для потреб дитячо–юнацького та масового спорту.

Автор проєкту
Бюджет
199 900 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Каракая, 5, Калуш

Опис

Співатвори

Ініціативна група з числа мешканці навколишніх житлових будинків та їхні сім"ї. .

Проблема

Проблемою жителів Калуської громади, що проживають по вулиці Каракая 3, 5 та Винниченка 3 є те, що відсутні дитячі та спортивні майданчики у дворах будинків. Більше 46 жителів котрі підписалися, їхні сім’ї, сусіди, а також їхні діти підтримують проект встановлення нових спортивних споруд для занять загальною фізичною підготовкою, використання для потреб дитячо–юнацького та масового спорту.
Часто прибудинкові території мешканці будинків використовують, як парковки для автомобілів, при цьому позбавляючи дітей простору для розвитку і організації дозвілля.
Батьки дітей мікрорайону їхні сім’ї, сусіди, а також мешканці навколишніх будинків прагнуть створити сприятливі умови для організації дозвілля дітей, для розвитку фізичної культури та спорту, зміцнення здоров’я, задоволення потреб у руховій активності, досягнення високого рівня працездатності засобами фізичної культури та спорту, внутрішнього психологічного комфорту та гармонії стану вихованців і навколишнього середовища.

Мета проекту

Головною метою проекту є забезпечення належного рівня відпочинку та фізичному (всебічному) розвиткові дітей шляхом встановлення спортивних споруд, дитячо- спортивного майданчика відповідно до санітарних вимог, створення належних умов для організації дозвілля дітей та молоді, занять фізичною культурою та спортом, для впровадження здорового способу життя.
Важливо, що встановлений дитячий майданчик буде функціонуватиме на доступній, безоплатній та постійній основі, для організації дозвілля дітей різних вікових категорій, всіх дітей мешканців міста Калуша, а також гостей міста. Встановлення майданчику поліпшить умови для виховання та відпочинку дітей мікрорайону Новий Калуш, вжиття заходів щодо попередження та профілактикі дитячих хворіб, ожиріння у дітей, а також проблем з опорно руховим апаратом.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обгрунтування

Встановлення дитячого майданчика по вулиці Каракая 5, створить сприятливі умови для організації дозвілля дітей, розвитку фізичної культури та спорту, зміцнення здоров’я, задоволення потреб у руховій активності, досягнення високого рівня працездатності засобами фізичної культури та спорту, внутрішнього психологічного комфорту та гармонії стану дітей, профілактику і боротьбу з дитячим ожирінням і хворобами у більше ніж 50 дітей у мікрорайоні Новий Калуш. Встановлення дитячого майданчика допоможе створити позитивний імідж Калуської міської ради серед більше ніж 200 жителів мікрорайону і буде нагадувати жителям про підтримку і швидке реагування на потреби громади.

Для кого цей проект

Цей проект для всіх дітей міста Калуша, а також дітей гостей міста.

План заходів з реалізації проекту

І-ий етап - Здійснення організаційних та підготовчих заходів

1. Інформування населення, батьків, педагогічний колектив, дітей щодо заходів проекту «Веселе дитинство на вулиці Каракая» та наслідків його реалізації для громади.
2. Визначення ділянки у відповідному місці для встановлення дитячого майданчика.
3. Розробка проектно-технічної документації зі встановлення дитячого майданчика.

ІІ-ий етап – Облаштування дитячого майданчика

1. Проведення тендеру або закупівлю обладнання для майданчика та додаткових аксесуарів до них (лавки, пісочниці, гойдалки, тощо).
2. Залучення спеціалізованої організації для виконання інженерно-технічних робіт для монтажу майданчика, укладення угоди.
3. Придбання обладнання дитячого майданчика та аксесуарів до нього.
4. Виконання робіт з монтажу дитячого майданчика, наладка та апробація.
5. Проведення Калуською міською радою опитування батьків та жителів у мікрорайоні з метою виявлення їхнього відгуку на функціонування нової зони відпочинку для дітей.

Ключові показники оцінки результату проекту:

Встановлення дитячого майданчика по вулиці Каракая 5, створить сприятливі умови для організації дозвілля дітей, розвитку фізичної культури та спорту, зміцнення здоров’я, задоволення потреб у руховій активності, досягнення високого рівня працездатності засобами фізичної культури та спорту, внутрішнього психологічного комфорту та гармонії стану дітей, профілактику і боротьбу з дитячим ожирінням і хворобами у більше ніж 50 дітей у мікрорайоні Новий Калуш. Встановлення дитячого майданчика допоможе створити позитивний імідж Калуської міської ради серед більше ніж 200 жителів мікрорайону і буде нагадувати жителям про підтримку і швидке реагування на потреби громади.
Важливо, щоб закупівля обладнання була здійснена у вітчизняних товаровиробників.
Охоплення населення за рахунок установки майданчика складе більше 200 осіб.
Громада надіється на реалізацію цього проекту, який принесе користь громаді і найменшим мешканцям міста Калуша.

Орієнтовна загальна вартість проекту

Загальна вартість проекту становить близько 199 900,00 грн.

Ризики (перешкоди у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Можливий високий рівень інфляції, що приведе до збільшення кошторисної вартості майданчику.
Проект не є самоокупним.
Залежність від бюджету Калуської міської ради.
Політичні та економічні ризики.
Відсутність в місцевому бюджеті коштів.
Зрив графіків фінансування Калуською міською радою та структурними підрозділами.
Зрив графіків придбання, доставки та монтажу обладнання, затягування процесів оплати.
Невиконання зобов'язань за договором поставки обладнання.

Приклади (кейси) схожих рішень

Перше – НАШІ діти матимуть місця, де можна буде якісно проводити час і якісно розвиватися як фізично, так й інтелектуально, оскільки в грі відбувається комунікування. Інша річ – це те, що наші мешканці стають соціально відповідальними.
Батьки отримають досвід спільної роботи над проектом «Встановлення сучасного дитячо-спортивного майданчика «Веселе дитинство на вулиці Каракая», а також пряма участь мешканців у прийнятті рішень у розподілі бюджетних коштів. Водночас вони по-іншому ставляться до тих майданчиків до встановлення яких вони долучилися, і стежитимуть за його збереженістю. Це важливо!
Успішні кейси встановлення дитячих майданчиків у місті Калуш на вулицях Тихого біля будинку №1, Сівецька, Л. Українки, Незалежності, С. Стрільців, Хмельницького, Хіміків, Тихого, Костельна, Малицької, Долинська. Крім того, майданчики облаштували у житлових масивах Височанка та Підгірки.

Експертна оцінка

Відповідальні підрозділи

Управління житлово-комунального господраства міської ради