Крокуємо до енергонезалежності Відхилений

Доданий
31.10.2017
Номер
14
Енергозбереження

За вікном XXI ст., провідні країни світу прагнуть здобути незалежність від тих чи інших енергоресурсів використовуючи альтернативні джерела енергії.
Даний проект передбачає встановлення сонячних панелей на фасаді будинку вул.Пушкіна 15 для забезпечення під'їздного освітлення в темну пору доби.
Враховуючи стрімкий розвиток даних технологій пропоную і нам внести краплину до енергонезалежності країни

Автор проєкту
Ярослав
Ярослав Шевчук
Бюджет
107 341 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Пушкіна, 15, Калуш

Опис

Проблема

Ціна на електроенергію щороку зростає, що не залишає байдужими мешканців міста. Якість, а найголовніше рентабельність під'їздного освітлення залишає бажати кращого. Реалізація даного проекту підтверджена техніко-економічними показниками, що дозволить значно заощадити електроенергію, а головне кошти, які необхідно платити за використані кіловати.

Мета проекту

Даний проект є пілотним, його метою є акцентування уваги на проблемі нераціонального використання енергоресурсів та вирішення цих проблем шляхом впровадження нових технологій та використання альтернативних джерел енергії для забезпечення потреб мешканців багатоквартирних будинків, що дозволить значно скоротити експлуатаційні витрати на обслуговування під'їздного освітлення і витрати з оплати електроенергії.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обгрунтування

Будинок на вул.Пушкіна 15 розташований у надзвичайно сприятливих умовах для розміщення на його фасаді сонячних панелей для забезпечення під'їздного освітлення. Сонячні промені освітлюють його фасад майже у всі години світлої пори доби.
На сьогодні ми можемо спостерігати, як нераціонально використовується електроенергія у під'їздах (лампи світять завжди, з вечора до ранку, достатньо велике споживання ламп розжарювання в порівнянні з сучасними LED-лампами).
Пропоную оснастити усі під'їзди будинку сучасними та економічно вигідними LED-лампами, а також датчиками руху для забезпечення раціонального часу освітлення, які будуть живитися від системи сонячних панелей.

Для кого цей проект

Мешканці будинку вул.Пушкіна 15

План заходів з реалізації проекту

1. Затвердження необхідної документації;
2. Проведення тендеру на виконання необхідних робіт (закупівля обладнання, матеріалів, монтаж);

Ключові показники оцінки результату проекту:

Втіливши в життя даний проект ми зможемо значно скоротити експлуатаційні витрати на обслуговування під'їздного освітлення і витрати з оплати електроенергії. А також це буде новим кроком до проєвропейського майбутнього.

Орієнтовна загальна вартість проекту

Орієнтовна вартість проекту становить 107 341

Ризики (перешкоди у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Єдиний ризик на який необхідно звернути увагу - це безпека обладнання від актів вандалізму та викрадення

Приклади (кейси) схожих рішень

http://ksza.ks.ua/news/economics/58895-u-herson-na-bagatopoverhvc-eksperiment-vstanovili-sonyachnu-batareyu.html
https://www.ukrinform.ua/rubric-technology/2182540-u-zitomiri-na-dahu-bagatopoverhivki-vstanovili-sonacni-batarei.html

Відповідальні підрозділи

Управління житлово-комунального господраства міської ради