Якісна питна вода без хлору запорука здоров»я калушан Відхилений

Доданий
30.10.2017
Номер
10
Охорона здоров'я

Калушани пють хлоровону воду. Доведено, що вживання хлоровано води призводить до хворіб, зокрема онкології. Вихід давно знайдено та запроваджено у багатьох містах України, зокрема в Києві. Це побудова бюветів питної води, де мешканці для харчових потреб можуть брати безоплатно необхідну кількість води.

Автор проєкту
Оксана
Оксана Іванців
Бюджет
185 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Проблема

За висновками вчених хлорована вода в принципі не може бути питною, це - технічна, в кращому випадку санітарно-гігієнічна вода, придатна в домашніх умовах, наприклад, для миття підлоги. Її вживання викликає важкі захворювання, стимулює утворення ракових клітин. Навіть купання в ній призводить до певних проблем, тому що хлорорганика, особливо з гарячою водою, повністю всмоктується шкірою.Ми кип'ятимо воду і дихаємо речовинами, які випаровуються з води, які стають ще більш небезпечними для нас, адже вони потрапляють в організм безпосередньо - через легені (під час пиття шкідливі речовини піддаються «переробці» в кишечнику, печінці та нирках). Чоловіча імпотенція пов'язана з хлорорганікою - це доведено вважає академік НАН України Владислав Гончарук. Він важає, що є абсурдно визначати норми отрутохімікатів у питній воді. Гранично допустима концентрація (ГДК) миш'яку, ртуті, свинцю, пестицидів у питній воді - нонсенс! Наприклад, у водопровідній воді допускається 60 мг хлороформу. Для біоти це - смертельна доза. Миші і щурі, якщо вони здорові, відразу не вмирають, але їх клітини поступово гинуть. З плином часу найбільш уразливий людський організм починає виходити з ладу. Тобто, з точки зору загальної біології, кожному має бути зрозуміло: токсичні речовини нормувати у воді не можна. Тим більше визначити в нинішніх антропогенних умовах в принципі неможливо.

Мета проекту

Забезпечити калушан якісною питною водою з бюветів. Надати можливість брати воду для харчових потреб з бювету безоплатно. Питну воду - два-три літри, необхідних людині щодня, не можна подавати в квартири через водопровід. Людина повинна приходити до джерела якісної питної води і набирати необхідну йому кількість на завтра. Збереженню і транспортуванні вона не підлягає.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обгрунтування

побудова по місту бюветів з питною водою, використовуючи водоочисне обладнання "Вега", розроблене академіком В.Гончаруком.В Інституті колоїдної хімії та хімії води ім. А. Думанського НАН України розроблено водоочисне обладнання «Вега», аналогів якому немає в світі

Для кого цей проект

усіх містян, але пілотний проект пропоную розпочати на базі БК "Богдан Хмельницький" за адресою вул. Б.Хмельницького, 30

План заходів з реалізації проекту

закупити водоочисне обладнання Вега
побудувати павільйон бюветного водопостачання
спорудити комунікації на майданчику бювету
улаштування зони санохрани бювету та благоустрій
провести зовнішнє освітлення бюветного комплексу
підключити водогін до водоочисного обладнання Вега

Ключові показники оцінки результату проекту:

підвищення рівня життя калушан, зменшення хворобливості

Орієнтовна загальна вартість проекту

185 000

Ризики (перешкоди у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

перешкоди з боку виробників (продавців) бутильованої води

Приклади (кейси) схожих рішень

місто Бориспіль Кивської області реалізувало 9 таких проектів. В Києві багато аналогічних бюветів та й по інших містах України. https://www.youtube.com/watch?v=3x-3z0It67E.

Відповідальні підрозділи

Управління житлово-комунального господраства міської ради