Повернення річки Сівки людям Відхилений

Доданий
31.10.2017
Номер
17
Навколишнє середовище

Очищення русла, відновлення і підтримання гідрологічного режиму та санітарного стану річки Сівка на землях Калуської міської ради. Капітальний ремонт.

Автор проєкту
Оксана
Оксана Іванців
Бюджет
300 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Проблема

Безліч річок в мегаполісах усього світу в другій половині ХХ століття виявились майже втраченими для міста. Городяни та міська влада не здатні були оцінити величезний потенціал міських водних артерій і поступово перетворювали їх на промислові зони чи стоки для сміття. Але, на щастя, все частіше міста починають заново відкривати для себе важливість річок та набережних і перетворювати їх на центри громадського життя. Річка Сівка раніше була чистою річкою, воду з якої брали навівть для харчових потреб. Нині її перетворили на жалюгідий потічок нечистот і відходів.

Мета проекту

Давайте і ми у м. Калуші перетворимо нашу Сівку в приємне місце для відпочинку. Очистимо, засадимо береги деревами, заборонимо скиди сміття та відходів. Це можна реалізовувати крок за кроком. В 2018 році зробити робіт з відновлення річки на 300 тис. грн. більше, ніж заплановано.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обгрунтування

Доконечно потрібне відновлення балансу між містом і природою. Тому що місто – це місце для життя, а не лише кам’яні джунглі з автомобілями.
Капітальний ремонт річки шляхом очищення русла від забруднень, намулу, укріплення берегів, засадження їх деревами. Виявлення джерел забруднення річки і їх усунення.

Для кого цей проект

містян

План заходів з реалізації проекту

Виявлення джерел забруднення річки та їх усунення
Відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану річки шляхом очищення русла від забруднень, намулу, укріплення берегів, засадження їх деревами.

Ключові показники оцінки результату проекту:

Чиста прозора вода без запаху, відсутність намулу на дні.

Орієнтовна загальна вартість проекту

300 000

Ризики (перешкоди у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Недобросовісні підрядники. Потрібно встановити громадський контроль за якістю виконання робіт.

Приклади (кейси) схожих рішень

Відома реконструкція набережної Південного Бугу у Вінниці (завершена у 2011 році і здійснена за кошти міжнародної корпорації Roshen) є найвідомішим, напевно, прикладом повернення річки й набережної місту

Відповідальні підрозділи

Управління житлово-комунального господраства міської ради