Модернізація ігрових майданчиків у Дошкільному навчальному закладі "Червона шапочка". Реалізований

Доданий
01.11.2017
Номер
23
Освіта

Матеріальна база дитячих майданчиків садочку "Червона шапочка" є обмеженою і застарілою. Пропонується встановити ігрові споруди, котрі сприятимуть проведенню цікавого та змістовного дозвілля вихованців, допоможуть покращити рівень їх фізичного розвитку, пришвидшити процес адаптації до дошкільного закладу і дитячого колективу.

Автор проєкту
Галина
Галина Федюра
Бюджет
299 845 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вулиця Січових Стрільців, 31, Калуш

Опис

Проблема

Численні дослідження психологів свідчать про те, що з допомогою ігрових майданчиків у дитини можна розвивати уважність, витривалість, змушувати приймати швидко рішення при нестандартних ситуаціях. Крім того, гра на майданчику позитивно впливає на емоційний, фізичний і психологічний розвиток малюка. Саме тут дитина отримує можливість повноцінного руху, який є природною потребою організму у ранньому віці, коли саме активний відпочинок є найкращою формою проведення дозвілля.
Якщо говорити конкретно про майданчик, котрий відвідує моя дитина у ДНЗ "Червона шапочка", то перелічені вище можливості є обмеженими, оскільки там є лише пісочниця, навіс і металеве лаз-кільце, а також гумові шини, котрі виконують декоративне призначення. І це розраховано на дітей у кількості 25-30 осіб. Схожою є ситуація і на майданчиках інших груп. І загалом, подвір'я установи, не зважаючи на зусилля працівників у плані підтримання порядку, справляє гнітюче враження не лише на дітей, але й на батьків, у першу чергу через відсутність яскравих і сучасних ігрових атракцій. Тому так важливо є виправити дану ситуацію шляхом поповнення дитячих майданчиків і подарувати вихованцям ДНЗ теплі і приємні спогади про "Червону шапочку", а також можливість повноцінного фізичного розвитку.

Мета проекту

Основною метою реалізації даного проекту є створення умов для комфортного і безпечного перебування дитини у ДНЗ "Червона шапочка", а також можливості організації для вихованців даної установи корисного та змістовного дозвілля.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обгрунтування

Пропоноване рішення слід дивитись у підкріпленому файлі в розділі Документи.

Для кого цей проект

Результатами проекту зможе користуватися як педагогічний колектив ДНЗ "Червона шапочка" . На даний момент в установі налічується 300 вихованців, але це аж ніяк не є кінцевою кількістю осіб. Більш детально в підкріпленому описі в розділі Документи.

План заходів з реалізації проекту

1. Обрання серед існуючих фірм-виробників дитячих майданчиків такої, котра має в наявності якісні, безпечні та сертифіковані ігрові споруди за помірними цінами у оптимальному співвідношенні ціна-якість.
2. Виготовлення дозвільних документів.
3. Погодження термінів виготовлення та встановлення ігрових споруд із виробником, у котрого здійснюватиметься замовлення.
4. Переведення необхідних коштів на рахунок фірми-виробника.
5. Доставка обраних атракцій на територію ДНЗ "Червона шапочка".
6. Підготовчі роботи
7. Збірка та монтаж дитячих ігрових споруд на території садочку "Червона шапочка" у відповідності до Державних будівельних норм України (ДБНУ за 2011 р.)
8. Наладка та апробація ігрових елементів.

Ключові показники оцінки результату проекту:

Даний проект зробить свій внесок у реалізацію "Стратегії розвитку Івано-Франківської області на період до 2020 року" у плані збільшення кількості об’єктів інфраструктури для формування здорового способу життя, та у плані покращення благоустрою населених пунктів за участі громадських ініціатив.
Також передбачається покращення іміджу міста Калуша як такого, що дбає про здоров'я та фізичний розвиток дітей.
Показник ефективності (надалі ПЕ) – це статистична величина, що вираховується з допомогою встановлення відношення показника продукту (результату проекту) до величини витрат. У нашому випадку цифра ПЕ може бути отримана шляхом проведення розрахунку вартості проекту відносно одного користувача. Отримуємо наступні математичні дії: 299844,05 гривень (очікувану суму вартості проекту) ділимо на 334 особи (300 учнів і 34 педагоги) і отримуємо 897,74 гривень на особу. І з кожним роком до дитячого колективу входитимуть нові діти, котрі теж користуватимуться даними ігровими спорудами і відтак рівень затратності на особу зменшуватиметься, а ПЕ зростатиме. Відповідно, даний проект може вважатися ефективним.

Орієнтовна загальна вартість проекту

299844,05

Ризики (перешкоди у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Очевидним ризиком у реалізації даного проекту є можливе здорожчання ігрового обладнання для дитячих майданчиків.

Приклади (кейси) схожих рішень

Цьогоріч до "Бюджету участі", як і у попередні роки, у різних містах України було подано багато проектів, кінцевою метою реалізації яких є встановлення дитячих ігрових споруд безпосередньо на території ДНЗ, що є прямим доказом актуальності проблеми.
Скориставшись можливостями, які відкриває перед своїми переможцями програма "Бюджет участі" у місті Львові було встановлено дитячі ігрові атракції у наступних ДНЗ: №167, №118, №134, №37, №183, та ще два аналогічні проекти у процесі завершення.

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Управління освіти міської ради