Дитяча мрія — міні-поле для футболу на вулиці Рубчака Реалізований

Доданий
02.11.2017
Номер
34
Спорт

Сквер біля будинків №1 на вул. Рубчака перетворився на місце пияцтва та вигулу тварин. Тим часом кількасот дітей мікрорайону не мають де грати в ігри з м’ячем і мріють про доглянуте футбольне поле. Пожвавлений рух на дорозі, що знаходиться поруч, та відсутність належної огорожі зараз становлять небезпеку для дітей. Тому облаштування міні-футбольного поля з огорожею — мрія усього мікрорайону.

Автор проєкту
Тетяна
Тетяна Кіндюх
Бюджет
208 300 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Рубчака, 3, Калуш

Опис

Проблема

У мікрорайоні, обмеженому вулицею Рубчака та будинком №99 вулиці Грушевського, не створено належних умов для занять дітей спортом. Мікрорайон, в якому мешкає понад дві тисячі калушан, має всього кілька гойдалок різного гатунку та жодного великого сучасного дитячого майданчика. Простір для найменших облаштовують, здебільшого, самі батьки та активні мешканці мікрорайону, тоді як діти від 7-8-ми років і старші абсолютно обмежені в можливості займатися спортом. Із м’ячем дітям доводиться виходити на дорогу, наражаючи себе на небезпеку, або ж залишатися на майданчику, де граються молодші дітки, створюючи цим небезпеку вже для них. Будівництво міні-поля для футболу на вільній земельній ділянці, яка наразі є бездоглядною, допоможе вирішити цю проблему. Якщо спортивний майданчик загородити, то експлуатувати його можна буде у будь-яку пору року. Також територія потребує додаткового озеленення, оскільки навесні 2017 року тут вирізали старі дерева.

Мета проекту

Основною метою цього проекту є створення належних умов для залучення дітей і підлітків до занять спортом, розвитку фізичної підготовки, веселого дозвілля і здорового майбутнього покоління.

Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обгрунтування

На занедбаній території біля будинку №1 на вулиці Рубчака облаштувати загороджене міні-поле для футболу. Біля нього висадити молоді дерева.

Для кого цей проект

Міні-полем зможуть користуватись діти і підлітки як з цього мікрорайону, так і сусідніх вулиць, зокрема Долинської, Козоріса, Писарської тощо, оскільки на цих вулицях зовсім відсутні спортивні і дитячі майданчики.

План заходів з реалізації проекту

1. Підготовка ділянки (викорчовування пнів, зоізання старих дерев, розрівнювання території).
2. Влаштування основи та огорожі майбутнього поля.
3. Встановлення футбольних воріт.
4. Облаштування території навколо майданчика (встановлення бруківки і двох смітників, нові насадження).

Ключові показники оцінки результату проекту:

Основними показниками є фізичний розвиток дітей та молоді, веселе дозвілля та спілкування, вклад у здорове майбутнє покоління.

Орієнтовна загальна вартість проекту

208 300 грн.

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Управління житлово-комунального господраства міської ради